Din webbläsare (Internet Explorer 7 eller tidigare) är gammal. Den har kända säkerhetsbrister kan ske inte visar all funktionalitet på den här sajten eller andra sajter. Läs om hur du uppdaterar din webbläsare.

X

Du är här

Skriv i media

 Genom att synas i media kan vi väcka opinion och få fler engagerade i våra frågor. Här har du information om hur du kan blogga, skriva en insändare eller en debattartikel.


Blogga

På en blogg har du möjlighet att skriva personligt om ett valfritt ämne. Som lokalgrupps-aktivist eller som aktiv i en av våra medlemsorganisationer kan du göra inlägg på Latinamerikagruppernas blogg. Kontakta kansliet för att komma igång.

Att skriva för webben (44.5 KB)

 

Skriv en insändare

Genom att synas i media kan vi väcka opinion och skapa intresse för våra frågor. En insändare är en kortare personlig text som skrivs just för att väcka opinion i en specifik fråga. Vi rekommenderar att du använder Insändarmaskinen för att publicera insändare, via vilken du kan få din text skickad till de flesta svenska tidningar. Tjänsten är gratis, det enda du behöver göra är att skapa ett konto!

Signera din text med exempelvis “Namn, engagerad i Latinamerikagrupperna”, eller “Namn, medlem i Latinamerikagrupperna”. En lokalgrupp kan signera med till exempel “Namn, Latinamerikagrupperna Stockholm”. (Alla texter som signeras “Namn, Latinamerikagrupperna” måste vara godkända av styrelsen.)

Här hittar du konkreta tips som är användbara om du vill skriva en insändare

Insändartips (16.24 KB)

Exempel på hur en insändare kan se ut hittar du här.
 

Skriv en debattartikel

Debattartikeln argumenterar för en viss ståndpunkt i en fråga. Genom debattartiklar har Latinamerikagrupperna möjlighet att ta nå ut i media med våra åsikter. På det viset tar vi plats i den offentliga debatten och kan vara med och påverka.

Debattartiklar - rutiner och tips (513.98 KB)

Exempel på debattartikel hittar du här.

 


Fler tips

Att skriva en journalistisk text (99.5 KB)

Att skapa en bild (42 KB)

Att intervjua (77.5 KB)

 

Få inspiration!

Latinamerikagrupperna skriver mängder av debattartiklar, uttalanden och pressmeddelanden som du kan läsa i vårt pressrum.

 


 

Att uttala sig politiskt som lokalgrupp

En lokalgrupp kan uttala sig offentligt (insändare, debattartiklar etc) i sitt eget namn och skriver då under med "Latinamerikagrupperna Stad/Ort". Om lokalgruppen vill att hela Latinamerikagrupperna ska ställa sig bakom ett uttalande så kontakta styrelsen på au@latinamerikagrupperna.se.